sol
Sağ

Ek MTV Ödemeleri 1 Hafta Uzatıldı

Ekonomi 29.08.2023 - 12:54, Güncelleme: 29.08.2023 - 12:55 18536+ kez okundu.
 

Ek MTV Ödemeleri 1 Hafta Uzatıldı

6 Şubat depremlerinin maddi yükünü hafifletmek amacıyla bir sefere mahsus olmak üzere getirilen ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin 31 Ağustos 2023 olan son ödeme süresi uzatıldı.
Seçimlerin ardından 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkez üssü olmak üzere meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin getirdiği maddi yükü hafifletmek üzere bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) getirilmişti. İki taksitte ödenecek ek MTV’nin ilk taksiti için son ödeme tarihi ise 31 Ağustos 2023 olarak belirlenmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) yapılan açıklamada ek MTV’nin birinci taksitinin ödeme süresinin 6 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu. Ek MTV ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Yeni tescil edilecek araçların Ek MTV ödemesi ise normal MTV tutarı ile beraber peşin olarak ödenecek.
6 Şubat depremlerinin maddi yükünü hafifletmek amacıyla bir sefere mahsus olmak üzere getirilen ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin 31 Ağustos 2023 olan son ödeme süresi uzatıldı.

Seçimlerin ardından 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkez üssü olmak üzere meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin getirdiği maddi yükü hafifletmek üzere bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) getirilmişti.

İki taksitte ödenecek ek MTV’nin ilk taksiti için son ödeme tarihi ise 31 Ağustos 2023 olarak belirlenmişti.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) yapılan açıklamada ek MTV’nin birinci taksitinin ödeme süresinin 6 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

Ek MTV ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekecek. Yeni tescil edilecek araçların Ek MTV ödemesi ise normal MTV tutarı ile beraber peşin olarak ödenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.