sol
Sağ

İYİ Parti İl Başkanı Er: Bu Bir Yoksullaştırma Politikasıdır

Siyaset 18.07.2023 - 16:18, Güncelleme: 07.08.2023 - 06:54 18512+ kez okundu.
 

İYİ Parti İl Başkanı Er: Bu Bir Yoksullaştırma Politikasıdır

ÖTV düzenlemesi ile birlikte akaryakıta gelen zamları gündemine alan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, iktidarın ekonomideki hatalı politikaları sonucu Türkiye’de ‘kendi vatandaşını yoksullaştıran’ bir düzene geçiş yapıldığını savundu.
Akaryakıta 6 liralık zam olarak yansıyan ÖTV düzenlemesi sonrası muhalefetten de tepki sesleri yükselmeye başladı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı yazılı açıklamada son zamlar üzerinden hükümeti topa tuttu.   “Yoksullaştırma politikası uygulanıyor”   İktidarın yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Er, açıklamasını şöyle sürdürdü:   “Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik iktidar dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır.”    “Vatandaşa kemer sıktır, zenginleşen yandaşa hiçbir kemer dayanmıyor”   Art arda gelen zamlar nedeniyle vatandaş cephesinde yaşanan sıkıntıların günden güne arttığına dikkati çeken İYİ Partili Er, şunları kaydetti: “Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer dayanmamaktadır. Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir.”     “Bu düzene karşı mücadelemiz devam edecek”   Er, kendi vatandaşını yoksullaştıran düzene karşı olduklarını belirterek, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün 26.12 TL’ye gelmiştir. Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL iken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız.” 
ÖTV düzenlemesi ile birlikte akaryakıta gelen zamları gündemine alan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, iktidarın ekonomideki hatalı politikaları sonucu Türkiye’de ‘kendi vatandaşını yoksullaştıran’ bir düzene geçiş yapıldığını savundu.

Akaryakıta 6 liralık zam olarak yansıyan ÖTV düzenlemesi sonrası muhalefetten de tepki sesleri yükselmeye başladı. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı yazılı açıklamada son zamlar üzerinden hükümeti topa tuttu.

 

“Yoksullaştırma politikası uygulanıyor”

 

İktidarın yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Er, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. Üstelik iktidar dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır.” 

 

“Vatandaşa kemer sıktır, zenginleşen yandaşa hiçbir kemer dayanmıyor”

 

Art arda gelen zamlar nedeniyle vatandaş cephesinde yaşanan sıkıntıların günden güne arttığına dikkati çeken İYİ Partili Er, şunları kaydetti: “Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer dayanmamaktadır. Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir.”  

 

“Bu düzene karşı mücadelemiz devam edecek”

 

Er, kendi vatandaşını yoksullaştıran düzene karşı olduklarını belirterek, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün 26.12 TL’ye gelmiştir. Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL iken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur. Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.