BORSA
BIST 100 12.899,35 %0,09
Altın 6.738,63 ₺/gr %0,30
Bitcoin $83.593 %0,94
Dolar 48,97 ₺ %0,19
Euro 55,83 ₺ %0,18
Sterlin 64,87 ₺ %0,23
Gümüş 101,00 ₺/gr %0,66
Ethereum $2.679,35 %0,12
İsviçre Frangı 59,09 ₺ %0,06
Kanada Doları 34,62 ₺ %0,15
Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,36
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 13,04 ₺ %0,18
BAE Dirhemi 13,33 ₺ %0,18
Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,44
Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,07
DÜZCE 17°C 6.738,63 ₺/gr 48,97 ₺ 55,83 ₺
SON DAKİKA
Anasayfa Gündem Melenağzı'nda Yolu Trafiğe Kapattılar

Melenağzı'nda Yolu Trafiğe Kapattılar

1500 haneli Melenağzı Köyü’nde yaşayanlar, Akçakoca-Karasu Sahil yolu, Melenağzı Köprüsü üzerinde toplanarak yolu kapattı ve aylardır köyde akmayan su ile kamyon ve TIR’ların geçişinde tehlike oluşturduğunu ifade eden dövizler ile protesto etti. Bir süre yolu kapatan yöre halkı, basın açıklamasında bulundu.

· 4 dk okuma · Haber Merkezi · 148 okunma
0Yorumlar
Melenağzı'nda Yolu Trafiğe Kapattılar
nzr

1500 haneli Melenağzı Köyü’nde yaşayanlar, Akçakoca-Karasu Sahil yolu, Melenağzı Köprüsü üzerinde toplanarak yolu kapattı ve aylardır köyde akmayan su ile kamyon ve TIR’ların geçişinde tehlike oluşturduğunu ifade eden dövizler ile protesto etti.

Bir süre yolu kapatan yöre halkı, basın açıklamasında bulundu.

Köy sakinlerinden Emine Murtazalar, yaptıkları protestonun ve basın açıklamasının herhangi bir siyasi görüş içermediğini dile getirerek, “Bu köyün halkı olarak sadece vatandaşlık görevimizi yaptığımıza inanıyoruz. Düzce, Akçakoca, Melenağzı köyünde yaşayan kadınlar olarak, birtakım problemler yaşıyor ve çare arıyoruz. Problemlerimiz sırasıyla şunlar; İlbank tarafından yaptırılan içme suyu şebeke hattı projesinden şikayetçiyiz. Yaşanan son iki sel sonrası köyümüzde sular günlerdir akmamaktadır. Senelerdir çözülemeyen su problemine  kalıcı bir çözüm üretilmesini acilen bekliyoruz.  Yeni döşenen su boru hattı sonrasında yollarımız perişan hale gelmiş olup herhangi bir işlem yapılmadığından sel sonrası giderek bozulmuştur. Ağaçlarımızın yola sarkan kısımlarının budanması için yardım istiyoruz. Yollarımızın acilen yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Köyde sivrisinek sorununun kendilerini çok zor durumda bıraktığının altını çizen Murtazalar, “Köy halkı olarak sivrisineklerden bunalmış vaziyeteyiz. Her yıl lavraların oluşum döneminde tüm köyün ilaçlanmasını istemekteyiz. Köyümüzde muhtemel sivrisinek üreme alanlarının haritalandırılması yapılarak, belirli periyotlar halinde larva mücadelesinin yürütülmesini, sonraki dönemlerde de ergin uçkun mücadele programının gerçekleştirilmesini istiyoruz. Sel sonrası kumsalımız Melen çayından gelen odun, ağaç kütüğü, tomruk ve diğer atıklar ile pislenmiştir. Yapılan ihale ile temizlenen kumsal kullanılamaz haldedir. Kumsalımızın en azından yaz aylarında ayda bir kez temizlenmesini istiyoruz.

Yeni liman projesi onaylanmış ve ödeneğinin alınmış olmasına rağmen proje konusunda herhangi bir gelişme olmamıştır. Konu hakkında köyümüzün bilgilendirilmesini istiyoruz. DSİ tarafından melen çayı ıslâh projesinin devreye alınmasını istiyoruz.  Köy girişinde kıraathanelerin bulunduğu bölgede bir depo yapılmıştır ve görüntüyü bozmaktadır. Bu deponun biran önce kaldırılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Murtazalar, “Köyümüzün içinden geçen D-010 karayolunda süratli ve tehlikeli sürüşlerin sık sık gerçekleştiği TIR trafiği nedeniyle sorunlar yaşamaktayız.  Örneğin 18.7.2023 tarihinde tuğla yüklü bir TIR, köy içinden süratli bir şekilde geçerken, tuğlaların yola dağılması sonucu büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Can güvenliğimizin sağlanması adına ciddi önlemlerin alınmasını acilen istiyoruz.  Yeni Yol projesinde Akçakoca ya bağlantı yolu 5-6 km kalmış durumda.  15 seneyi aşkındır istimlak edilen yerlerin yola çevrilmesini biran önce talep ediyoruz. Devamlı kesintiye uğrayan elektrik probleminin kaynağı incelenerek kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  

Köylerinde doğal gaz kullanmak istediklerini dile getiren Murtazalar, “Akçakoca’da doğal gaz çıkarılmakta ve kullanılmaktadır. İlçenin 15 kilometre uzağında kalan Melenağzı Köyü’nün de bu olanaktan faydalanmasını istiyoruz. Köy muhtarımız sağ olsun sorunlarımız ile yakından ilgileniyor. Bedenen, maddi ve manevi olarak çalışmalarını yürütüyor. Yine de şikayetlerimizin çözülmesi için siz yetkililerden ivedilikle yardımlarınızı bekliyoruz.  Geleceğin turizm bölgesi olarak düşünülen bu köydeki yaşanan problemlere duyarlı davranacağınızı umuyor ve yardımlarınızı acil olarak bekliyoruz.

Özetle;  yıkanacak suyumuz yok, yüzeceğimiz deniz yok, güneşlenecek plajımız yok, bize yakışır limanımız yok, yürüyecek yolumuz yok, sivrisinekten uykumuz yok, harcayacak paramız yok, ölmüşüz de ağlayanımız yok, Sizlere de bu köprüden geçiş yok.’’

Protesto için toplanan kalabalık basın açıklaması sonrası, Akçakoca Jandarma ekiplerinin talimatıyla yolu yeniden trafiğe açtı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Gündem Haberleri

Tümü

Vali Makas: “Düzce’den Nice Aziz Sancarlar Çıkacak”

Düzce Valisi Mehmet Makas, Düzce Belediyesi Bilim Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada...

4 saat önce

Kızılelma Arama ve Kurtarma Derneği'ne Malzeme Desteği

Düzce Valiliği himayelerinde, AFAD ile İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü iş birliğiyle...

6 saat önce

Vali Makas'tan MÜSİAD Başkanı Özdemir'e İade-i Ziyaret

  Düzce Valisi Mehmet Makas, MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir’e iade-i ziyarette...

1 gün önce

Ege Çubukçu Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi idaresi, öğretmenleri ve arkadaşları, geçtiğimiz yıl trafik...

1 gün önce

Fikret Albayrak Tahliye Edildi

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bugün Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk...

2 gün önce

Canan Üstüner Yazdı: Dürüst Esnafı Çürük Elmalardan Kim...

Canan Üstüner Yazd: Dürüst Esnafı Çürük Elmalardan Kim Koruyacak?

2 gün önce

Akçakoca'da Fırtına Alarmı: Dev Dalgalar Sahili Dövdü,...

Düzce'nin Karadeniz'e kıyısı olan Akçakoca ilçesinde fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle...

2 gün önce

Meteoroloji’den Düzce’ye Kritik Uyarı: Akçakoca...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına uyarısı yayımladı. Düzce’nin...

2 gün önce

Fındık Üreticisi Can Çekişiyor, Köyler Boşalma...

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, serbest piyasadaki fiyat çöküşü, kahverengi...

2 gün önce

Başkan Özlü’ye Teşekkür: Yaparsa Onlar Yapar

Düzce'nin Aziziye Mahallesi’nde tamamlanan asfalt ve yol çizgisi çalışmalarından memnun...

2 gün önce

Cemal Kazak Yazdı: Amerika’nın “Kontrollü Husi Tehdidi”:...

Cemal Kazak Yazdı: Amerika’nın “Kontrollü Husi Tehdidi”: Stratejik Tercih mi?

3 gün önce

Düzce’de Kışlık Hazırlığı Başladı

Sonbahar ile birlikte kış hazırlıkları da başladı. En başta da salçalık yapmak için...

3 gün önce