sol
Sağ

Düzceli Eğilmez 11 Gün Süren Kurtarma Operasyonunu Anlattı

Gündem 04.10.2023 - 12:10, Güncelleme: 04.10.2023 - 12:16 76956+ kez okundu.
 

Düzceli Eğilmez 11 Gün Süren Kurtarma Operasyonunu Anlattı

Geçtiğimiz ay Mersin’deki Morca Mağarası’nda araştırma yaparken 1200 metre derinlikte rahatsızlanıp, getirildiği 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey’i n(40) kurtarma çalışmalarına katılan Düzceli profesyonel dalgıç ve dağcı Ali Hakan Eğilmez, kurtarma çalışmalarını usta gazeteci Fatih Altaylı’ya anlattı.
Anamur’da bulunan Morca Mağarası’nda yeni bir geçit bulmak ve haritasını çıkarmak için keşif gezisine katılan ekibe liderlik yapan profesyonel mağaracı ABD’li Mark Dickey, 2 Eylül 2023 günü 1200 metre derinlikte mide rahatsızlığı geçirdi. Dickey’in ekip arkadaşlarından biri, yetkililerden yardım istemek için mağaranın içerisinde, 7-10 saat arasındaki mesafedeki sabit telefon hattına ulaşmak için harekete geçti. Dickey’in ekip arkadaşları, yardım gelene kadar kendisini iyi hissedebilmesi için müdahalelerde bulundu. Telefona ulaşan ekip arkadaşı, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Yardım çağrısı üzerine bölgeye AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri sevk edildi. Daha sonra bölgeye Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Polonya ve Macaristan’dan da kurtarma ekipleri gönderildi. ABD Ulusal Mağara Kurtarma Komisyonu’nun deneyimli eğitmeni olan Dickey’e 4 Eylül’de doktorların da aralarında olduğu ilk ekip ulaştı. Dickey’in kurtarma operasyonunda bulunan ekipler arasındaki Düzceli dalgıç ve dağcı Ali Hakan Eğilmez, usta gazeteci Fatih Altaylı’ya o anları anlattı. Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan Eğilmez, kurtarma operasyonunun 11 gün sürdüğünü ifade etti. İşte Düzceli Ali Hakan Eğilmez’in konuk olduğu o program:   11 GÜN SÜREN KURTARMA OPERASYONU
Geçtiğimiz ay Mersin’deki Morca Mağarası’nda araştırma yaparken 1200 metre derinlikte rahatsızlanıp, getirildiği 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey’i n(40) kurtarma çalışmalarına katılan Düzceli profesyonel dalgıç ve dağcı Ali Hakan Eğilmez, kurtarma çalışmalarını usta gazeteci Fatih Altaylı’ya anlattı.

Anamur’da bulunan Morca Mağarası’nda yeni bir geçit bulmak ve haritasını çıkarmak için keşif gezisine katılan ekibe liderlik yapan profesyonel mağaracı ABD’li Mark Dickey, 2 Eylül 2023 günü 1200 metre derinlikte mide rahatsızlığı geçirdi.

Dickey’in ekip arkadaşlarından biri, yetkililerden yardım istemek için mağaranın içerisinde, 7-10 saat arasındaki mesafedeki sabit telefon hattına ulaşmak için harekete geçti. Dickey’in ekip arkadaşları, yardım gelene kadar kendisini iyi hissedebilmesi için müdahalelerde bulundu. Telefona ulaşan ekip arkadaşı, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Yardım çağrısı üzerine bölgeye AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Daha sonra bölgeye Bulgaristan, İtalya, Hırvatistan, Polonya ve Macaristan’dan da kurtarma ekipleri gönderildi. ABD Ulusal Mağara Kurtarma Komisyonu’nun deneyimli eğitmeni olan Dickey’e 4 Eylül’de doktorların da aralarında olduğu ilk ekip ulaştı.

Dickey’in kurtarma operasyonunda bulunan ekipler arasındaki Düzceli dalgıç ve dağcı Ali Hakan Eğilmez, usta gazeteci Fatih Altaylı’ya o anları anlattı. Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan Eğilmez, kurtarma operasyonunun 11 gün sürdüğünü ifade etti. İşte Düzceli Ali Hakan Eğilmez’in konuk olduğu o program:

 

11 GÜN SÜREN KURTARMA OPERASYONU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.