sol
Sağ

45 İl Arasında Düzce de Var

Gündem 04.10.2023 - 11:13, Güncelleme: 04.10.2023 - 11:19 77637+ kez okundu.
 

45 İl Arasında Düzce de Var

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) resmi sitesindeki diri fay haritası güncellenmişti. Yenilenmiş haritada aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu 45 il ve 110 ilçe diri fay hattı üzerinde bulunuyor.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’nin güncellenmiş diri fay haritasını paylaştı. Paylaşılan haritada aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu 45 il ve 110 ilçe risk kapsamında olarak gösterildi. Haritada 485 diri fay hattı ve bu fay hatlarının 5,5 üzeri büyüklükte deprem üretebilme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi.   Türkiye'de bulunan 3 büyük fay hattının, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olarak gösterildi.   MTA'nın güncellediği haritada 45 il diri fayların üzerinde bulunuyor. Aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu diri fay geçen tüm iller ve ilçeler listesi:   ADIYAMAN: Gölbaşı   AFYONKARAHİSAR: Çay, Dinar, Kızılören, Sandıklı   ANKARA: Şereflikoçhisar   ANTALYA: Demre   AYDIN: Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar   BALIKESİR: Gönen, Manyaz   BATMAN : Kozluk   BİNGÖL: Karlıova, Yedisu   BOLU: Gerede, Yeniçağa   BURSA: Gemlik, Kestel, Mustafakemalpaşa   ÇANAKKALE: Çan, Yenice   ÇORUM: Laçin   DENİZLİ: Babadağ, Çameli, Çardak, Honaz   DİYARBAKIR: Lice   DÜZCE: Çilimli, Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı   ELAZIĞ: Palu, Sivrice   ERZİNCAN: Üzümlü   ESKİŞEHİR: İnönü   GAZİANTEP: İslahiye   HAKKARİ: Şemdinli   HATAY: Erzin, Hassa, Kırıkhan, Payas   ISPARTA: Eğirdir, Senirkent, Uluborlu   İZMİR: Kemalpaşa, Seferihisar, Tire   K.MARAŞ: Nurhak, Türkoğlu   KAYSERİ: Talas, Yeşilhisar   KIRIKKALE: Keskin   KIRŞEHİR: Akpınar, Mucur   KOCAELİ: Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe   KONYA: Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın   KÜTAHYA: Gediz, Simav   MALATYA: Akçadağ   MANİSA: Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Sarıgöl, Soma, Turgutlu   MERSİN: Çamlıyayla, Mut   MUĞLA: Menteşe, Milas   MUŞ: Korkut, Varto   NİĞDE: Altunhisar, Bor   OSMANİYE: Düziçi, Toprakkale   SAKARYA: Akyazı, Arifiye, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Sapanca   ŞANLIURFA: Bozova   SİİRT: Eruh   ŞIRNAK: Beytüşşebap   SİVAS: Altınyayla, Yıldızeli   TOKAT: Niksar, Pazar, Reşadiye   VAN: Çaldıran, Özalp   YALOVA: Altınova, Çınarcık   MTA DİRİ FAY HARİTASI İÇİN TIKLAYIN
6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) resmi sitesindeki diri fay haritası güncellenmişti. Yenilenmiş haritada aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu 45 il ve 110 ilçe diri fay hattı üzerinde bulunuyor.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’nin güncellenmiş diri fay haritasını paylaştı. Paylaşılan haritada aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu 45 il ve 110 ilçe risk kapsamında olarak gösterildi. Haritada 485 diri fay hattı ve bu fay hatlarının 5,5 üzeri büyüklükte deprem üretebilme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi.

 

Türkiye'de bulunan 3 büyük fay hattının, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olarak gösterildi.

 

MTA'nın güncellediği haritada 45 il diri fayların üzerinde bulunuyor. Aralarında Düzce ve ilçelerinin de bulunduğu diri fay geçen tüm iller ve ilçeler listesi:

 

ADIYAMAN: Gölbaşı

 

AFYONKARAHİSAR: Çay, Dinar, Kızılören, Sandıklı

 

ANKARA: Şereflikoçhisar

 

ANTALYA: Demre

 

AYDIN: Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar

 

BALIKESİR: Gönen, Manyaz

 

BATMAN : Kozluk

 

BİNGÖL: Karlıova, Yedisu

 

BOLU: Gerede, Yeniçağa

 

BURSA: Gemlik, Kestel, Mustafakemalpaşa

 

ÇANAKKALE: Çan, Yenice

 

ÇORUM: Laçin

 

DENİZLİ: Babadağ, Çameli, Çardak, Honaz

 

DİYARBAKIR: Lice

 

DÜZCE: Çilimli, Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı

 

ELAZIĞ: Palu, Sivrice

 

ERZİNCAN: Üzümlü

 

ESKİŞEHİR: İnönü

 

GAZİANTEP: İslahiye

 

HAKKARİ: Şemdinli

 

HATAY: Erzin, Hassa, Kırıkhan, Payas

 

ISPARTA: Eğirdir, Senirkent, Uluborlu

 

İZMİR: Kemalpaşa, Seferihisar, Tire

 

K.MARAŞ: Nurhak, Türkoğlu

 

KAYSERİ: Talas, Yeşilhisar

 

KIRIKKALE: Keskin

 

KIRŞEHİR: Akpınar, Mucur

 

KOCAELİ: Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe

 

KONYA: Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın

 

KÜTAHYA: Gediz, Simav

 

MALATYA: Akçadağ

 

MANİSA: Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Sarıgöl, Soma, Turgutlu

 

MERSİN: Çamlıyayla, Mut

 

MUĞLA: Menteşe, Milas

 

MUŞ: Korkut, Varto

 

NİĞDE: Altunhisar, Bor

 

OSMANİYE: Düziçi, Toprakkale

 

SAKARYA: Akyazı, Arifiye, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Sapanca

 

ŞANLIURFA: Bozova

 

SİİRT: Eruh

 

ŞIRNAK: Beytüşşebap

 

SİVAS: Altınyayla, Yıldızeli

 

TOKAT: Niksar, Pazar, Reşadiye

 

VAN: Çaldıran, Özalp

 

YALOVA: Altınova, Çınarcık

 

MTA DİRİ FAY HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.