sağ2
sağ1

HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Gündem 25.04.2026 - 21:36, Güncelleme: 25.04.2026 - 21:36 182 kez okundu.
 

HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Düzce'de ilk kafile uğurlaması büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 2026 yılının hacı adayı kafilesi için Düzce Valiliği ve Düzce İl Müftülüğü koordinesinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreni, duygu dolu anlara sahne oldu.
Törene Düzce Valisi Mehmet Makas, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Vali Makas ve Milletvekili Keşir, yaptıkları konuşmada, bu mübarek yolculuğun hayırlara vesile olmasını dilerken, ailelerin heyecanına ortak oldu. Düzce Belediyesi'nden Anlamlı İkram Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 191 kişilik kafileyi Düzce Belediyesi de yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün selamlarını ileterek, gül suyu, havlu ve şekerden oluşan hediye paketlerini yolculuk öncesi hacı adaylarına dağıtarak, hac vazifesinin hayırlı olmasını temenni etti. Tekbir ve Salavatlarla Uğurlama Programın sonunda eller semaya açıldı, dualar edildi. Yakınları ile vedalaşırken duygusal anlar yaşayan hacı adayları, okunan duaların ardından tekbir ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Düzce'de ilk kafile uğurlaması büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 2026 yılının hacı adayı kafilesi için Düzce Valiliği ve Düzce İl Müftülüğü koordinesinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama töreni, duygu dolu anlara sahne oldu.

Törene Düzce Valisi Mehmet Makas, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Vali Makas ve Milletvekili Keşir, yaptıkları konuşmada, bu mübarek yolculuğun hayırlara vesile olmasını dilerken, ailelerin heyecanına ortak oldu.

Düzce Belediyesi'nden Anlamlı İkram

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 191 kişilik kafileyi Düzce Belediyesi de yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün selamlarını ileterek, gül suyu, havlu ve şekerden oluşan hediye paketlerini yolculuk öncesi hacı adaylarına dağıtarak, hac vazifesinin hayırlı olmasını temenni etti.

Tekbir ve Salavatlarla Uğurlama

Programın sonunda eller semaya açıldı, dualar edildi. Yakınları ile vedalaşırken duygusal anlar yaşayan hacı adayları, okunan duaların ardından tekbir ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberduzce.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.